CIRCUIT TARA MOLDOVEI - CHISINAU

Informatii generale

Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.
Cine vrea sa descopere Iasul va intra aici ca pe o imensa poarta a istoriei noastre. La Iasi "fiecare piatra vorbeste de trecut", prin numarul mare de manastiri, muzee, case memoriale. De aceea, putem spune ca orasul Iasi este un veritabil muzeu national, prin comorile de istorie si de arta pe care le are. Municipiul Iaşi cuprinde cele mai multe biserici din România. În 1990, existau un total de 43 de astfel de instituţii, iar în prezent, numărul s-a ridicat la 71 de ctitorii, dintre care 30 sunt incluse pe lista monumentelor istorice.  Mitropolia Moldovei, după anii 1990, a fost îndeosebi preocupată de ctitorirea bisericilor. Arhiepiscopia Iaşilor a plasat de fiecare dată investiţiile în lăcaşuri de cult, iar sumele cheltuite s-au ridicat la zeci de milioane de RON pe an. 
Iasul ofera o imagine unica prin asezarea sa. Situat in nord-estul Romaniei, mai exact la 47 latitudine nordica si 27 longitudine estica, pe malul raului Bahlui. Se intinde pe sapte coline domoale, asemenea orasului Roma.
Suceava în perioada interbelică şi contemporană
În perioada interbelică, Bucovina a revenit României şi Suceava a cunoscut un nou salt calitativ în dezvoltarea economică, socială şi culturală. S-au construit mori, fabrica de zahăr, întreprindere prelucratoare de mezeluri şi multe ateliere de mică industrie meşteşugărească. S-a mărit cu mult numărul locuinţelor, s-a construit biblioteca judeţeană iar populaţia a crescut la 20.000 locuitori.
După 1944, oraşul s-a refăcut după război şi s-au construit intens locuinţe individuale în zonele străzilor Mihai Eminescu, Samoil Isopescu, Zamca şi cartierele Iţcani şi Burdujeni. Se realizează blocuri cu puţine nivele pe străzile Ion Creangă şi Ştefan cel Mare.
După 1960 s-a început construirea masivă de blocuri cu patru şi zece etaje, oraşul cunoscînd o dezvoltare forţată, specifică comunismului. Înainte de revoluţie (1989) populaţia era în jur de 90.000 locuitori.
Astăzi Suceava este cel mai important oraş din nord-estul României şi are în jur de 110.000 locuitori. Suceava este reşedinţa şi totodată cel mai mare oraş al judeţului Suceava, situat în Bucovina, România.
Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi şi mai importante aşezări ale ţării. Timp de două veacuri a fost reşedinţă principală a statului Moldova, iar între 1775-1918 a fost un oraş din Imperiul Austriac (pământurile coroanei Regatul Galiţiei şi Lodomeriei şi Ducatul Bucovinei).
Oraşul este construit pe două zone geografice: dealurile şi văile râului Suceava. Râul, lung de 170 km, izvorând din Masivul Lucina, ocupă 26% din suprafaţa judeţului cu bazinul său hidrografic. La 149 de km de la vărsarea în Siret, se află oraşul Suceava, reşedinţa judeţului cu acelaşi nume. Configuraţia neobişnuită a oraşului include două crânguri - Zamca şi Şipote - care sunt ambele localizate în graniţele oraşului
Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, orașul este traversat de rîul Bîc cu afluenții Durlești și Bulbocica. Suprafața orașului este de 120,1 km pătrați. În componența municipiului Chișinău intră cinci sectoare – Botanica , Buiucani, Centru, Ciocana, Rîșcani, șase orașe – Codru, Cricova, Durlești, Sîngera, Vadul lui Voda, Vatra și 28 de localități rurale. 

;

Warning: Illegal string offset 'CheckIn' in /home/r51652agen/public_html/ajax/get_rates.php on line 47

Warning: Illegal string offset 'Night' in /home/r51652agen/public_html/ajax/get_rates.php on line 48

CIRCUIT TARA MOLDOVEI - CHISINAU: < (< nopti) - Adulti: 2,Copii:


Warning: Illegal string offset 'CheckIn' in /home/r51652agen/public_html/ajax/get_rates.php on line 95

Fatal error: Call to a member function format() on boolean in /home/r51652agen/public_html/ajax/get_rates.php on line 95